Det där med telefonen… Så här är det!

Värmlandsbygden och tryck

Det enklaste sättet att nå mig och Cvea Media AB är att skriva e-post, skriva ett meddelande på Facebook eller skicka ett sms. Telefonen kan fungera om du är beredd att tala in ett meddelande på telefonsvararen ifall du inte får svar. 

Det KAN hända att jag svarar om du ringer måndagar, torsdagar eller fredagar. Då arbetar jag inte med redigering av Värmlandsbygden.

…men sms, meddelande på Facebooksidan eller e-posten ser jag oftast innan jag lyssnar av telefonsvararen, det går snabbast.

Tisdagar och onsdagar är mobiltelefonen konstant på ljudlöst läge eftersom jag arbetar fokuserat med att redigera Värmlandsbygden då, i princip all vaken tid de här två dagarna.

De nummer som jag ser i mobilen efter att jag missat ett samtal genomgår till 99 procent en digital undersökning. Går det att hitta personen eller företaget bakom numret som har ringt upp så gäller följande:

Kund = ringer upp när tid och möjlighet finns.
Okänd nummerinnehavare som inte går att spåra = ringer inte upp.

Står det ”okänd” eller ”hemligt nummer” i displayen när det ringer så svarar jag i princip aldrig! Det kan vara bra att känna till för dig som är medveten om att det står så när du ringer.

Bakgrund till att jag inte svara på ”okänd” eller ”hemligt nummer”

Det har blivit allt mindre med telefonsamtal i mitt liv överlag, både i företaget, arbetet och privat. Det går att förklara med att det inte längre känns nödvändigt att alltid svara. Så har det blivit för att nio av tio som ringer vill sälja något till mig eller mitt företag som jag inte är intresserad av och som jag inte orkar slösa tid på att försöka säga nej till.

Det tar ofta väldigt mycket tid och energi i anspråk att vara vänlig och bestämd och tacka nej när säljare ringer. Ibland tar det ONÖDIGT mycket energi och tid faktiskt! Om det är fel tidpunkt och för lite energi kan det även bli både dyrt och krångligt om de lyckas få mig att gå med diverse fantastiska erbjudanden och kampanjer, så därför svarar jag helt enkelt inte.

En annan och rätt STOR ANLEDNING till att jag inte svarar i telefon ett ”okänt nummer” ringer beror på att jag har blivit lurad. Jag svarade i butiken när det stod så i displayen. Det visade sig vara en person som utgav sig för att vara frilansjournalist. Han ville ställa frågor till mig för att jag är journalist och administratör för en Facebooksida. Vad han inte berättade var att han spelade in hela samtalet och efteråt publicerades det på både Youtube och i en så kallad nättidning som INTE står för samma värderingar som jag gör. Detta var och är inte okej!

Jag hoppas att mina kunder kan respektera min önskan att bli kontaktad med e-post, via Facebooksidan, sms eller med ett meddelande på telefonsvararen. Beskriv gärna ditt ärende också!

Tackar på förhand gör Cicci Wik

PS. E-postadressen står upptill i höger hörn på den här hemsidan om du vill skicka e-post.