Cicci Wik Tommy GO Svensson cvea.se

– Jag, Cicci Wik, har drivit företag sedan den 8 augusti 2005. Jag berättade om mitt företag för en annan företagare. 

Så här skrev jag: 

Jag har lite udda arbetstider i mitt företag eftersom jag drygar ut inkomsterna med att jobba i hemtjänstens nattpatrull. 🙂 När jag inte arbetat natt brukar jag börja min arbetsdag ungefär vid 11-12. Sedan arbetar jag gärna ända till sena kvällen. Idag hade jag lite annat än datorn att göra så nu blev det inte förrän 13. Har jag jobbat en natt så börjar jag arbeta i företaget vid 15-16 tidigast och ska jag jobba natt slutar jag vid 18 cirka.

Telefonen är annars inte min bästa vän direkt. Jag tycker att den har ockuperats av diverse tidstjuvar som vill sälja saker till mig som jag inte har bett om. 🙂 E-post och skriftlig kommunikation passar mig mycket bättre. Alternativt ses i verkligheten. Så jag svarar gärna på frågor via mejl. Jag kan börja med att berätta lite.

Jag startade eget som frilansjournalist 2005 . Mitt dåvarande företagsnamn var Cvea Kommunikation. Till att börja med var mitt huvudsakliga uppdrag som företagare att vara redaktör, eller rättare sagt hela redaktionen faktiskt, för Yrkesföreningen Miljö och Hälsas medlemstidning Miljö&Hälsa. Det uppdraget hade jag fram tills att föreningen avvecklades 2018. Då lades även medlemstidningen ner och mitt uppdrag försvann. Som redaktör var jag med och planerade varje tidningsutgåva. Jag gjorde minst två intervjuer som jag sedan skrev rent. Därefter fanns det ytterligare texter att skriva, som notiser och mindre artiklar samt bearbeta inkommet material, både texter och bilder. Därefter blev det redigering och tryckoptimering innan de tryckfärdiga sidorna skickades till tryckeriet. Det blev även en hel del konferenser och till och med en pressresa till Rouen i Frankrike.

Förutom uppdraget som redaktör för Miljö&Hälsa har jag även haft ett uppdrag att skriva för Värmlandsbygden med start 2010. Det fortsatte jag med i tolv år, fram till den 9 september 2022 då det sista numret kom ut (om ingen startar upp den igen, vem vet). Utöver dessa båda återkommande uppdragen har det blivit en del andra liknande uppdrag fram till hösten 2016. Samt kortare perioder med anställningar som informationssamordnare i Dalsland och som reporter på Värmlandsbygdens redaktion i Karlstad när den låg där. Plus som redigerare för Värmlandsbygden från 2019 – 2021.

Hösten 2016 tog jag över en verksamhet som hade namnet Palle Media i Forshaga centrum. I samband med detta bildade jag aktiebolaget Cvea Media AB. Då var företagets adress Storgatan 34 och det fanns i en affärslokal utmed huvudgatan i Forshaga.

Sedan dess har jag arbetat för att så mycket som möjligt av företagets arbete ska bokas och beställas online. I januari 2020 flyttade jag maskinerna till vårt dubbelgarage på Lingonstigen 5. Sedan dess kan man säga att jag har arbetat i ena änden av huset och sovit i den andra. Maskinerna jag har är en transferpress för tryck på kläder. En avancerad kontorsskrivare som kan vika och göra häften. En cut-and-print, Roland, som kan göra dekaler och transfertryck med bilder till tryck på textil. Plus en Roland plotter som skär i transfer- och dekalfolie.

Jag har samarbetspartners som kan fixa både reklamprylar med tryck som isskrapor, pennor och vattenflaskor och lite annat smått och gott. Det finns även samarbetspartners som gör storformat som beachflaggor, rollups, banderoller och mycket mer. Då gör jag originalfilerna i Adobes programvaror som jag korrar med kunden och mina partners fixar själva tryckarbetet och skickar sakerna till mig eller direkt till kund.

Jag arbetar så ofta jag hinner med att bygga på min webbshop, cveashop.se och även med att utveckla företagets huvudhemsida cvea.se Tanken från min sida är att jag vill ha så mycket av kundkontakten som möjligt digitalt, och skriftligt. För som jag sa, telefonen har nästan blivit en paria för mig och dessutom har jag så oregelbundna tider så det är opraktiskt med kontorstid. Plus att jag prioriterar arbetet jag håller på med för stunden i stället för att svara i telefon. Detta på grund av att det är så fruktansvärt irriterande att behöva slösa tid på någon som vill sälja något som jag inte bett om i andra änden.

I min utbildning finns en akademisk informatörsutbildning och en praktisk journalistutbildning plus en handfull intensivutbildningar i trycksaksproduktion, programvaror och internet. Bland annat har jag varit med och byggt upp en nättidning på samma gång som jag gick en kurs i webbjournalistik. Under tiden jag gick den utbildningen (2008) startade jag upp mitt hobbyprojekt, forshagadejenytt.se, där jag även lägger ut lite reklam för cvea.se då och då. Det finns även en Facebooksida som nog uppdateras betydligt mer ofta än hemsidan nu för tiden. De allra flesta artiklarna som finns där har även publicerats i Värmlandsbygden.

Hälsar Cicci Wik – cvea.se